fredag 24. januar 2014

Vil du delta på workshop i digitale fortellinger?

Árran lulesamisk senter inviterer til to dagers workshop for å lage digitale fortellinger 13. og 14. februar 2014. Workshopen er tilpasset ulike målgrupper, som privatpersoner, lag og foreninger, bedrifter, museer/andre kulturinstitusjoner og kommuner/offentlig forvaltning. 

Workshopen er en del av prosjektet «Krigsminner i Nord-Salten som ledd i verdiskaping på kulturminneområdet». Gjennom prosjektet ønsker vi å formidle digitale fortellinger fra krigen, spesielt med utgangspunkt i krigsminner og lokale historier fra krigen. Målet er at flere skal se potensialet som ligger i digital formidling, og at vi skal fortsette å produsere digitale fortellinger i etterkant. Det blir en lærerik og inspirerende workshop!
 
Vi skal ha ferdige filmer til fredag 14. februar kl 15:00 deretter blir det visning og premierefest! Fortellingene skal publiseres på nettstedet Digitalt fortalt i løpet av kurset, de vil også bli lagt ut på bloggen vår. Kursholder er Kulturrådet ved Kristin Bolgård.

Praktisk informasjon
 
Tid:   Torsdag 13. februar kl 09:30 -16:30
            Fredag 14. februar kl 09:00-16:00 

Sted:   Árran lulesamisk senter, loftet

Påmelding: send e-post til lindavdspa@gmail.com eller ring / sms 41322748, så får du program for workshopen tilsendt pr e-post. Vi har begrenset antall plasser, så det er lurt å være tidlig ute.

Workshopen er gratis, men reise og eventuelt opphold må dekkes av den enkelte. Alle må ha med egen laptop, minnepinne og eventuelt kamera. Ta kontakt med oss i god tid før kurset dersom du har behov for å låne utstyr eller trenger teknisk bistand (laste ned programvare).

Kursskisse

Dag 1: Intro, historieutvikling, skriving og ferdigstilling av tekst

Dag 2
: Innlesing av lyd. Opplæring og bruk av programmene Movie maker/iMovie – redigering og Audacity. Opplæring i registrering på Digitalt fortalt. Premierefest.

Fullstendig program sendes pr e-post.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar