torsdag 15. mai 2014

«Hello Mum, can you hear me? I am here in Narvik.»

I forbindelse med kampanjen "Krigshistoriens sorte hull" som Kulturrådet kjører, så skriver de følgende på sin hjemmeside:
 
"1,3 millioner norske historier og objekter finnes i kulturportalen Europeana.eu. Med kampanjen «Krigshistoriens sorte hull» inviterer Kulturrådet flere til å bidra til Europas felles kulturarv.
«Hello mum, can you hear me? I am here in Narvik. Everything is going very nicely, I'm pretty busy and I don't get much sleep but it is nice interesting work».

Den britiske løytnant Job hilser hjem til Storbritannia mot slutten av et radiointervju på litt over tre minutter med NRKs regionkontor i Tromsø. Det var i juni 1940, kun få måneder etter at tyske soldater hadde invadert Norge. Løytnant Job snakker med en aura av jovialitet om sin innsats etter gjenerobringen av Narvik - helt uvitende om det faktum at krigen bare så vidt hadde begynt.Hør intervjuet på Europeana.eu.

Som en del av kampanjen til Kulturrådet så skal Árran ha kurs i digitale fortellinger 3. juni. Les mer om kampanjen og kurset på Kulturrådets hjemmeside (program og ytterligere informasjon om kurset er under utarbeidelse, og kommer snart).

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar