onsdag 7. mai 2014

Vil du være med på å fylle krigshistoriens sorte hull?

Árran lulesamisk senter inviterer til en spennende workshop for å lage digitale fortellinger 3. juni 2014. Workshopen er åpen for alle og holdes av Kulturrådet. Den er en del av en kampanje som heter "Krigshistoriens sorte hull". Målet med kampanjen er å få frem de ufortalte historiene og inspirere til å formidle fortellinger fra krigen, ved hjelp av kildemateriale fra Europeana. 


Europeana er EUs store satsing på tilgjengeliggjøring av kunst- og kultursamlinger fra alle EU-land og fra Norge. Publikum kan gjennom denne kanalen i dag utforske digitale objekter som fotografier av kunstverk og malerier, digitale versjoner av skisser, tegninger, brev, dagbøker, dokumenter og annet arkivmateriale, samt lydopptak og videoer med mer. 
 
I tillegg til å få kunnskap om de mulighetene som finnes i Europeana, så vil man lære seg verktøyet for å lage gode digitale fortellinger. Fortellingene som vi produserer skal publiseres på Digitalt fortalt, og vil også bli tilgjengelige i Europeana.
 
Vi har ikke ferdig program utarbeidet enda, dette legges ut på bloggen straks det er klart. Foreløpig skisse til innhold:

  • Om digitale fortellinger
  • Hvordan fortelle og utvikle en god historie
  • Bilde- og kildesøk på nett / Europeana
  • Bearbeiding, ferdigstilling og innlesing av egen tekst
  • Gjennomgang av verktøy - MovieMaker og Digitalt fortalt
  • Innlegging av fortelling på Digitalt fortalt
  • Premierefest med visning av fortellingene i auditoriet

  • Bildetekst: Kulturrådet ved Kristin Bolgård gjennomførte i midten av februar en svært inspirerende og vellykket workshop i digitale fortellinger på Árran, nå får vi en ny mulighet 3. juni!

    Praktisk info:

    Tid:   3. juni ca kl 0900 -1700
               
    Sted:   Árran lulesamisk senter, loftet

    Send e-post til lindavdspa@gmail.com / linda.spa@arran.com eller ring / sms 41322748 dersom du ønsker å delta, så får du mer informasjon om opplegget og program for workshopen tilsendt pr e-post.  

    Workshopen er gratis, men reise og eventuelt opphold må dekkes av den enkelte. Alle må ha med egen laptop, minnepinne og eventuelt kamera. Ta kontakt med oss i god tid før workshopen dersom du har behov for å låne utstyr eller trenger teknisk bistand (laste ned programvare).

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar